Kje objaviti oglas – Oddam stanovanje Maribor

Moja dobra prijateljica se je v lanskem letu srečala s težavo oddajanja stanovanja v najem. Sama se je preselila v tujino za leto dni. Zato je želela svoje stanovanje v Mariboru oddati v enoletni najem. V postopek oddaje stanovanja se je podala zelo naivno. Na nekaj belih listov je natisnila letake, na katerih je pisalo oddam stanovanje Maribor in jih nalepila po soseski. Že v nekaj urah je prejela približno 50 klicev. Večinoma so ji ponagajali otroci in mladostniki iz soseske, saj se jim je zdelo zabavno poklicati simpatično sosedo. Med klici se je znašel tudi kakšen tujec, ki ni znal besede slovensko. Pa tudi kakšen, ki bi želel v stanovanju bivati zastonj. Tak način oddaje oglasa je bil popolnoma zgrešen.

Drugačen način za oddajo stanovanja v Mariboru

Ker letak Oddam stanovanje Maribor resnično ni obrodil sadov, je prijateljica stvar vzela malo bolj resno. Preko spleta se je obrnila se je na znano nepremičninsko družbo, ki deluje tudi širom sveta. Nepremičninski agenti so ji svetovali kako in kaj postopati pri oddaji stanovanja. Pomagali so ji pripraviti oglas, določiti ceno in postaviti pogoje za najemnike. Hkrati pa so ji pomagali pridobiti primerne najemnike, med katerimi se je potem odločila.

Poklicalo jo je kar nekaj resnih in zainteresiranih strank, ki so opazili oglas »oddam stanovanje Maribor« na spletni strani c21.si. Na ogled je povabila starejši par brez otrok, ki pa je želel časovno daljši najem. Nato sta prišli na ogled dve študentki, ki pa jima je bilo stanovanje preveč oddaljeno od fakultete. Mlad zaposlen moški, mlada mamica samohranilka z otrokom in starejša ločena gospa so bili na ogledu v istem dnevu. Prijateljica ni mogla verjeti, da lahko izbira koga bo vzela pod svojo streho. Vsi so opazili oglas »oddam stanovanje Maribor« na omenjeni spletni strani. Vsaj neka začetna komunikacija mora biti odkrita. Le tako ugotoviš, ali imata najemodajalec in najemnik podoben pogled na njun dogovor.

Pomembna odločitev

Prijateljica se je odločila za mladega zaposlenega moškega. Bil je resen, skrben in po njenem mnenju zanesljiv. Z resno službo gotovo ne bo ponočeval in motil sosedov. Zaupala mu je, da bo njeno stanovanje po enem letu vrnil v takšnem stanju kot ga je dobil.

Ko si boste opremljali ali preurejali stanovanje ali hišo, si preberite še članek, ki opisuje kdo vam izdela najboljši vodovodni sistem v Mariboru.

Članki iz iste kategorije: