Je za nakup stanovanja Maribor dobra izbira?

Če živite in delate v štajerski prestolnici oziroma v njeni bližini, potem gotovo ni dileme, da je za nakup stanovanja Maribor lahko odlična izbira – mesto v katerem delate in bivate ima vse prednosti drugih velikih mest, poleg tega pa velja priznati, da je Maribor nadvse lep. Če vam mestno življenje ne diši preveč, tudi z nakupom stanovanja v njegovi okolici ne bo težav, saj ponudbe ne primanjkuje, in hitro se lahko znajdete v prijetnem, podeželskem okolju, ki pa je le nekaj minut proč od mestne infrastrukture. Kaj pa, če vam za nakup stanovanja Maribor diši bolj zaradi naložbe? Boste z leti pridobili ali izgubili?

Kakšne možnosti ponuja za nakup stanovanja Maribor?

Cene nepremičnin v Mariboru so precej ugodne v primerjavi z Ljubljano ali nekaterimi drugimi področji v Sloveniji, zato je za nakup stanovanja Maribor s finančne plati dobra izbira. Za primerljivo stanovanje boste v Mariboru plačali manj kot na primer v Ljubljani, Kranju, Kopru ali Celju. Vendar sama investicija ne pove veliko o tem, ali se vam vložek izplača. Potrebno je vedeti, kako boste stanovanje uporabljali in predvsem kaj lahko pričakujemo na trgu nepremičnin v prihodnosti – to pa so seveda velike špekulacije.

Če boste svoje stanovanje v Mariboru oddajali, bo cena za najem skladno z nižjo ceno investicije nižja kot v Ljubljani, Kljub temu lahko stanovanje uspešno oddate, še zlasti, če se to nahaja v bližini fakultet in lahko računate na študente, ali pa nekje na obrobju, v bližini vrtca, kjer lahko računate na mlade družine, ki še nimajo dovolj prihrankov, da bi si kupile svojega.

Kaj si lahko obetate?

Naj bi povpraševanje po stanovanjih v Mariboru naraščalo? To je vedno odvisno od gospodarskega razvoja posamezne regije. Trenutno je za nakup stanovanja Maribor ugoden, ker je še vedno velika brezposelnost. Napovedujejo pa se velika vlaganja, ki bodo prinesla obilico novih delovnih mest, torej naj bi se tudi nepremičninski trg izboljšal. Sicer pa ne gre računati zgolj na vlaganja pri nas, temveč tudi na mnoge, ki so obupali nad zaposlitvami doma. Marsikdo se namreč odloči za delo v tujini oziroma dnevno migracijo v Avstrijo, Maribor pa je odlično izhodišče – otroci se lahko šolajo pri nas in ostanejo v domačem okolju, starši pa gredo vsako jutro na delo preko meje.

Članki iz iste kategorije: